INLOGGEN

Actueel

27 februari 2018


In 16 weken klaargestoomd tot kok, artikel DhvN 27-02-2018

Moeite met het vinden van een kok?
Wij hebben op redelijk korte termijn dé oplossing voor u. Fris opgeleide, uiterst gemotiveerde koks, die u ook nog eens 2 keer 4 weken op stage krijgt!

Wat gaan wij doen?
Wij gaan een groep van 20 mensen opleiden tot SVH Basis-kok. Dit kunnen werkzoekenden zijn, maar bijvoorbeeld ook laatste jaar leerlingen van de Praktijkschool PRO Emmen. De opleiding start half februari en zal 17 weken duren, opgedeeld in 4 blokken van 4 weken en 1 week waarin het examen door het SVH zal worden afgenomen. 

- Week 1 t/m 4: opleiding (theorie & praktijk), 3 dagen per week.
- Week 5 t/m 8: eerste stageperiode van 4 weken op uw bedrijf, 5 dagen per week (medio 12 maart).
- Week 9 t/m 12: opleiding (theorie & praktijk), 3 dagen per week.
- Week 13 t/m 16: tweede stageperiode van 4 weken op uw bedrijf (medio 7 mei).

De 17e week zal in het teken staan van het afleggen van het examen. Bij een positief resultaat is de nieuwe medewerker dan vanaf begin juni beschikbaar! Deze wordt risicoloos via Go2 Payroll bij u geplaatst. 

Wat mag u van uw nieuwe kandidaat-werknemer verwachten?
U krijgt een fris opgeleide SVH Basis-kok tot uw beschikking, waarvan u mag verwachten dat hij/zij zeer gemotiveerd is en ook vooraf, zoals gezegd, eerst 2 x 4 weken stage bij u komt lopen. Kunt u zien wat voor vlees u in de kuip heeft. De opleiding heeft 3 pijlers: warenkennis, basis kooktechnieken en basis bereidingen. 

Een opsomming: snijtechnieken, bereidings-technieken, kooktechnieken. Sauteren, grillen, braden, koken, stomen, pocheren, glaceren, stoven, gratineren, roerbakken, frituren etc. Het bereiden van enkelvoudige en gemengde voor-, hoofd- en nagerechten. Menukennis en voedingsleer, hygiëne volgens HACCP-normen.

Onderdeel van de opleiding is een workshop en inspiratiesessie in de Foodyard van Bidfood, met ook een rondleiding waarbij men ook de logistieke lijnen uitgelegd krijgt.

SVO Vakopleiding Food verzorgt het theoriegedeelte, SVH neemt het examen basis-kok af.

Wat zoeken wij?
Wij zoeken horecabedrijven die in 2018 ruimte hebben voor een basis-kok. 

Wat hebben wij te bieden?
Fris opgeleide, gemotiveerde mensen, die willen gaan voor een baan en die na 2 x 4 weken stage én gebleken geschiktheid bij u aan de slag kunnen. Vanaf begin juni, nét als het zomerseizoen begint. De kandidaat-deelnemers worden door ons vooraf zorgvuldig gescreend op zowel motivatie als ook op affiniteit met het vak van kok. Vanuit dit traject komen prima kandidaten; goed opgeleid en direct inzetbaar. En die ook nog eens prima betaalbaar zijn!

Nieuwsgierig geworden?
Wij gaan graag met u in gesprek om u het volledige project en traject uit te leggen. Als u er graag een goed opgeleide Basis-kok bij wilt hebben, dan is dit uw kans!

Thijs Boersma
0591-659550
06-22068692
thijs@go2payroll.nl

 

Artikel DvhN

Nieuwsoverzicht